Алеф је удружење регистровано у Београду. Створен је са циљем проучавања, промовисања и очувања светских езотеријски традиција и езотеријског наслеђа кроз издаваштво и истраживање. Алеф је некомерцијална и непристрасна организација посвећена свом главном циљу.

Интересовање Алефа у издавање различитог езотеријског материјала је искључиво културолошко, биографско, библиографско и социолошко. Алеф НИЈЕ школа мистерија, ред или  слична организација. Иако ћемо издавати материјале који припадају одређеним школама ми не подржавамо ни један такав покрет, школу или организацију. Појединцима заинтересованим за контакт са таквим организацијама саветујемо да контакт остваре директно а не преко Алефа. Ми нисмо организација на бази чланства.

Поставили смо као своју сврху постојања превођење и издавање вредних дела разних традиција како би драгуљи давно заборављених времена могли да дођу до савремених учењака на њиховом матерњем језику. Ми не сужавамо круг нашег интересовања на древне списе. Свако савремено дело које нађемо вредним издавања наћи ће своје место у нашој библиотеци.

Нећемо тежити издавању што већег броја књига и задовољити се са „довољно добрим“ квалитетом. Уместо тога ћемо штампати мале тираже високо квалитетних књига.